Roma LMBTQ+ emberek, heterók és nem romák együtt az egyenjogúságért, a sokszínűségért, a szabadságért 2018. július 7-én, a Budapest Pride-on. Csatlakozz te is, vonulj velünk!

Ha velünk együtt hiszel abban, hogy lehetséges mindnyájunk békés, szeretetteljes együttélése, akkor tarts velünk a 23. Budapest Pride-on a hamarosan induló QRTV Europa és a Háttér Társaság közös kamionjával!

DJ: Gypsyrobot

Az európai Roma-LMBTQ+ emberek többszörös kirekesztettséggel és diszkriminációval szembesülnek a származás, a társadalmi nem, a szexuális orientáció és a nemi identitás kereszteződéseiben. Ennek fontossága még nem szerzett elegendő figyelmet és publicitást.

Célunk a kamionnal:
– hogy a másságukkal küzdő roma embereknek (is) támaszt nyújtsunk, erőt adjunk saját identitásuk elfogadásában vagy felvállalásában, ami a roma családokban olykor nehezebb az információhiány, az ismeretlentől való félelem és az egyébként is rájuk nehezedő előítéletek, a tradíciók és a vallás intenzívebb hétköznapi jelenléte miatt.

– a roma és a nem roma többségi társadalom figyelmének felhívása az elfogadás fontosságára az LMBTQ+-közösséggel szemben és fordítva: vagyis az LMBTQ+ közösség figyelmének felhívása az elfogadás fontosságára a roma-LMBTQ+-közösséggel szemben.

– annak kifejezése, hogy cigányok és nem cigányok, hetero és LMBTQ+ emberek együtt is képesek tenni az egyenjogúságért, és a békés, vidám együttélésért.

– hogy megemlékezzünk Rózsa Milán, a 2014-ben elhunyt melegjogi aktivista munkásságáról (♥)

Származástól, szexuális és egyéb hovatartozástól függetlenül mindenkit szeretettel várunk a kamionhoz!

Szervezők: QRTV Europa, Háttér Társaság
Partnerünk: Saplinq

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/2203125133051005/