Kezdőlap Dzsenderszak Pszichológusok az LMBTQI-személyek segítéséről

Pszichológusok az LMBTQI-személyek segítéséről

 

Videó a Vimeón: https://vimeo.com/315397362

Az M5 tévécsatorna “Ez itt a kérdés…” című műsorának 2019. január 16-i adásában megtévesztő, ártalmas és rosszindulatú állítások hangzottak el a homoszexualitással és az LMBTQI emberekért dolgozó szervezetekkel kapcsolatban. A homoszexualitás nem betegség, ezért gyógyítani nem lehet és nem is kell.

Aggasztó, hogy a közmédia szándékosan úgy szerkeszt adást, hogy abban kifejezetten félrevezető, sőt káros állítások ellenvélemény nélkül jelenjenek meg. Bár az “Ez itt a kérdés…” botrányos adása egy három hónappal ezelőtti konferenciáról szólt, a Háttér Társaság mégis csak az adás napján kapott meghívást. Ha az műsor készítőinek az lett volna a célja, hogy valóban megismerjék Magyarország legnagyobb LMBTQI szervezetének az álláspontját, akkor három hónapjuk lett volna arra, hogy időpontot egyeztessenek. Egyértelmű, hogy az aznapi meghívással csak az volt a céljuk, hogy a Háttér Társaságot lehetőleg olyan színben tüntessék fel, mintha vitaképtelen lenne.

A Háttér Társaság beszélgetést szervezett annak érdekében, hogy a műsorban elhangzott valótlan és szakmaiatlan állításokat szakemberek cáfolják és álláspontjukat a műsor nézői, készítői és szereplői is megismerhessék.

Az eseményre szeretettel várták az M5 műsorának szereplőit, Trombitás Kristóf – Mauri partizánt, Szőnyi Szilárdot és András Hodász atyát is, de ők nem jelentek meg.

A beszélgetés résztvevői:
– Németh Ádám, a Magyar Pszichológiai Társaság LMBTQ szekciójának elnöke
– Lászlóffy Julianna klinikai szakpszichológus
– Faix-Prukner Csilla, a Háttér Információs és Lelkisegély Szolgálat szupervízora

A közönségből felszólalt Rekvényi Katalin pszichológus, integratív hipnoterapeuta, szexuálpszichológiai szakpszichológus is.

http://hatter.hu